Грабиха презервативи в ПМГ "Ив.Вазов"

В ПМГ "Ив.Вазов"вземаха презервативи и материали и не питаха за СПИН

Мултимедийна презентация, посветена на Международния ден за борба със СПИН имаше днес в димитровградското ПМГ"Ив.Вазов". Заедно с това бяха раздавани презервативи и рекламни материали за начините за предпазване от коварната болест на 20 век. Организатор на проявата бе фондация "Български център за джендър изследвания" с клон в Хасково, която прави подобна кампания в училището за втори път.

"Идеята е за пореден път да се пропомни на младите хора, че СПИН е сериозна болест и те трябва да знаят как да се предпазят от нея", разказа Петя Петрова от фондацията. На нея й направило впечатление, че учениците идват и бързат да вземат си презервативи и информационни брошури, но не задават въпроси за СПИН-а.

"Информирани сме какво е ХИВ вирус и как става заразяването, разказа единайсетокласничката Моника, която с две ръце подкрепя подобни прояви. Според нея младите хора днес са образовани и четат повече за болести като тази. Докато течеше презентацията до щанда с презервативи дойдоха и ученици от по-малките класове в ПМГ, но те получиха само листовки с факти за СПИН.

"Презерватирай се" е мотото на тазгодишната антиспин кампания. Според последните данни у нас официално носители на болестта са над 1200 души. Само през тази година заразените са 143-ма.

Вазовци се оказаха информирани за СПИН-а
Петя Петрова от фондация "Български център за Джендър изследвания" в Хасково прави антиспин кампания в ПМГ за втора година

Моника от 11 клас подкрепя подобни образователни инициативи за младите хора

Председателят на ОбС Катя Чалъкова, която преподава математика в ПМГ постави на ревера си лентичка, подкрепяйки антиспин кампанията

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини