Наплив да броят хора и жилища в Димитровград

359 души от димитровградско искат да станат преброители, толкова са подадените от 10 ноември до момента молби, коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net секретарят на общинската администрация Диана Димитрова. До 10 декември продължава набирането на документи за участие в предстоящото преброяване догодина. Диана Димитрова припомни, че има промяна в датите на националната преброителна кампания. Вместо през март, тя ще се проведе от 1 до 28 февруари. Това реши в края на ноември Народното събрание, след като разгледа промените в Закона за преброяването.

Документи продължават се приемат на първия етаж в общината на гише 1,2 и 3 в центъра за обслужване на граждани. Заявления могат да се изтеглят и от сайна на община Димитровград.  Молбите ще разгледа общинската преброителна комисия, която ще състави списък на подходящите лица. Най-късно 10 януари 2011 г. този списък ще е ясен, уточни Диана Димитрова.

Припомняме, че одобрените за преброители и контрольори ще сключат граждански договори и ще получат служебни карти, с които да се представят в домовете на хората. Задължително условие е те да подпишат клетвена декларация, защото ще работят с личните данни на населението. Ако преброителят откаже, с него няма да се сключва договор. Засега е ясно, че в Димитровград и общината ще са нужни близо 300 преброители, които ще получават по 350 лв.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини