Изядоха 80 литра курбан за час в Димитровград

Димитровградчани се юрнаха да опитват от курбана на Звездев

За един час близо 80 литра курбан от сьомга бе раздаден на събралото се множество пред димитровградската спортна зала "Младост". Вкусната гозба бе приготвена от тв готвача Иван Звездев, който бе гост на първото издание на коледно - новогодишната фиеста, организирана от Общински пазари в Димитровград.

По обяд над 500 души се струпаха край импровизираната кухня и искаха да опитат от чорбата на водещия. Асистенктите на Звездев едва смогваха да раздават курбана. Имаше навалица, а гладните зрители се притесниха, че чорбата няма да стигне за тях. Сред изгладнелите имаше както пенсионери, така и много пазарджии.

"Класическият курбан се прави от варено месо, вода и сол, а това което ще приготвя тук е курбан чорба", каза популярният водещ, обяснявайки защо ще сложи в гозбата моркови, чушки и други зеленчуци. Звездев даде ценни съвети как да се съхранят витамините в морковите когато готвим и разказа колко вида смьомга има. Според кулинарят най-вкусна е рибата в Атлантическия океан. Сьомгата се сварява бързо, вметна Звездев, казвайки как да се готви най-добре месото й. После всеки, който желаеше, получи тайната рецепта на готвача.

Хората хапнаха от курбана на популярният водещ, гладни останаха само някои животни

Още с пристигането си Иван Звездев каза, че се чувства като у дома си в Димитровград, защото заедно със своето предаване преди месеци е обиколил много села в общината. Водещият дори спомена, че е бил засегнат от обидите, казани по адрес на Димитровград в предаването по БНТ " Събитията на ХХ век" миналия март.

Иван Звездев не скри, че харесва Димитровград

Пенсионерите най-много се радваха на безплатната манджа, осигурена от Общински пазари

Следващата неделя, 12 декември точно в 12 часа, пак пред Спортната зала ще има нова фиеста. Този път акцент ще бъде празника на занаятите и покровителят им св.Спиридон. Местни фирми ще представят своята модна продукция, а дамите ще получат безплатни съвети за грим и прически от професионалисти в бранша.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини