Eнергийната ефективност не е по джоба на димитровградчани - преглед на печата

Могат ли димитровградчани да си позволят саниране на блоковете и сградите в които живеят - това е водещата тема на новия брой на "Общински вестник" днес. Седмичникът припомня за проведената през миналата седмица среща с представители на блок от софийкия квартал "Младост -3", обновен със средства от Европейския съюз. Става ясно, че 86 общини ще могат да се възползват от операция"Жилищна политика" на ОП "Регионално развитие". В крайна сметка стана ясно, че близо 70 000 лв. са платили собствениците на апартаменти в един от санираните входове на блока в София.

Подменят контейнерите за смет, информира още новия брой на "Общински вестник".110 бобри и 1 500 пласмассови кофи ще бъдат доставени в Димитровград от две фирми.

С 3 милиона лева по-малко за общината догодина - това стана ясно на среща на коалиция "Да " за Димитровград" в театъра, където бе коментира бюджета за догодина. Предвижда се още намаляне на такса смет за фирмите от догодина и увеличение на данък сгради.

Димитровградчани масово шофират без "Гражданска отговорност" - пише в материал на стр.2  "Общински вестник". От дописката става ясно, че малко над 6 000 души са сключили застраховки "Гражданска отговорност", сочат данните на местна компания.

Една тема свързана с днешния Никулден - Шаранът без увеличение, информира "Общински вестник". Справка на репортерите на вестника показала, че цените се движат между 4 и 5.50 лв. за килограм шаран.

Dimitrovgrad.bgvesti.net 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини