210 000 лв. за саниране на вход в осеметажна панелка - преглед на печата в Димитровград

210 000 лв. струва санирането на входа в осеметажен блок - пише във водещ материал новият брой на "Димитровградски пазар" днес. Половината от харчовете по санирането на многофамилните жилищни кооперации в Димитровград могат да бъдат финансирани безвъзмездно. Това може да се случи, ако кандидатите отговарят на критериите, посочени от Европейския съюз, пише още в материала.

Данък сгради по -скъп за жителите на града от догодина? - темата продължава на стр 8. Три промила по-малко такса смет за фирмите от общината, предлага още местната администрация. Това стана ясно на среща с жителите на Димитровград в салона на театъра миналата седмица. Причината не е кризата, а близо 800 000 лв. които очакваме да постъпят в общинската хазна от пререгистрация на собствеността, каза кметът Стефан Димитров.

1 610 нови съдове за смет, част от старите за изхвърляне на сгурта - 1500 пласмасови кофи за смет и 110 "бобъра" ще бъдат доставени в скоро време в общината, думите са на главния еколог Пламен Митков.Предстои подмяната на съдовете и в селата Сталево и Скобелево.

Компютри за 40 000 евро заработиха в димитровградската библиотека - новата техника е предоставена безвъзмездно по проект "Глобални библиотеки", тя бе инсталирана в библиотеката през миналата седмица. 13-те компютърни конфигурации имат лаптоп с мултимедиен проектор, цветен лазерен принтер, както и многофункционално устройство.

"Гореща" телефонна линия издава подкупни полицаи - темата е от последната страница на "Димитровградски пазар". Телефонът е с номер 038 665 311 и е открит от Областната дирекция на полицията в Хасково. На него могат да се подават сигнали за неизпълнение на поети служебни ангажименти, водещи до уронване на престижа на МВР.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини