Само роми и пенсионери търсят правата си - преглед на печата в Димитровград

Само роми и пенсионери търсят правата си в синдикатите - пише във водеща тема днес "Общински вестник". Констатацията е на местната структура на КНСБ в Димитровград. Според лидерът й Ангел Димитров младите българи не знаят правата си на служители и не ги търсят. За сметка на това най-активни са пенсионерите и възрастните хора, който по-често се обръщат за помощ по трудови въпроси в синдикатите.

35 лв. за недисциплинирани собственици на автомобили - пише в дописка още "Общински вестник". Става дума за глобите, които ще налага общината, ако паркиралата ви колата не бъде премахната от пътя по време на снегопочистването. В този случай паяк ще я вдига на наказателен паркинг, а превоза е за сметка на собственика.

Няма да затварят зоокъта, животните здрави, информира още димитровградския седмичник. В края на миналата седмица стана ясно че зоокътът в парк "Вапцаров" няма лиценз. Това е показала проверка на министерството на околната среда и водите. От общината увериха, че такъв ще бъде получен в най-скоро време.

Закриват инфекциозното, пише още местният седмичник. По информация на тукашната структура на КНСБ два изолационни сектора от отделението ще бъдат закрити скоро. Причината - невъзможност да бъде изпълнен целия обем от дейност в отделението, мотивират се от болницата в Димитровград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини