Отпуснаха пари за саниране на още пет учебни заведения

Кметът Стефан Димитров и зам.министър Лиляна Павлова подписаха днес в МРРБ договора за ремонт

Сградите на детските градини "Роза" и "Радост", които сега са част от ОДЗ 1 и ОДЗ 4 ще бъдат санирани и с внедрени енергоспестяващи мерки, подобно на десетина други учебни заведения в Димитровград. Това стана възможно след подписването на договора за безвъзмездна финансова помощ за малко над 3 000 000 лв. в Министерството на регионалното развитие и благоустройството днес. Подписите си под документа сложиха кметът Стефан Димитров и зам.министър Лиляна Павлова.

Освен обновяване на външната мазилка по предварителни разчети ще се постави нова дограма и енергоспестяващи лампи. Такива енергоспестяващи мерки ще се риложат и в три училища - ОУ"Кирил и Методии" в кв.Черноконево, ОУ "П.Яворов" в кв."Изгрев" и училището в село Ябълково.

Предвижда се и преминаване на отопление с газ в тези градини и училища, както и поставяне на соларни инсталации за топла вода и производство на ел.енергия за охранно осветление.

Парите осигурява Оперативна програма "Регионално развитие" а още в края на октомври стана ясно, че проектът на общината за ремонт на петте учебни заведения е класиран на първо място със 79 точки. Безвъзмездната помощ, която ще получи местната администрация след като бе подписан договора е около 2 624 000 лв. Останалите 463 000 са от общинския бюджет, уточни зам.кметът Росен Кузев.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини