Деца защитават публично проекти за Джордано Бруно

Директорът на планетариума Димитър Кокотанеков и преподавателката Наташа Иванова обесняват идеята на проекта

Образователен проект, посветен на 463-годишнината от рождението на Джордано Бруно, разработи учителката в димитровградския планетариум Наташа Иванова. Могат да участват ученици от 1 до 12 клас, разпределени в четири възрастови групи и в също толкова направления: мултимедиен продукт, литературна творба, художествена творба и театрална миниатюра. Децата от началния курс ще могат да се включат само с рисунки, уточни Наташа Иванова.

Основната идея е децата да се поровят за информация за Джордано Бруно - неговата биография, историческа епоха, възгледи и развитието на астрономията по негово време. Учениците трябва да направят своя проект в електронен вариант или да изготвят презентации във вид на мултимедийно филмче или уеб страница.

Тези на които им се отдава литературата да напишат есе, стихотворение или разказ. Децата с художествени заложби могат да участват с рисунка, плакат или снимка. А тези с актьорски талант да подготвят театрален етюд за живота на Джордано Бруно в кратък вариант, сазаха от планетариума.

Децата, които искат да участват със свои проект, трябва да се регистрират за участие до 15 януари 2011 година. Готовите проекти ще се приемат до 11 февруари. След това от димитровградския планетариум ще организират публична защита на представените разработки. Победителите ще бъдат обявени в седмицата на астрономията, която е планувана за април.

Патронът на планетариума в Димитровград Джордано Бруно трябва да вдъхнови учениците

Dimitrovgrad.vgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини