Общината: Снегът блокира Черноконево

Христо Колев призна, че най0трудно се чисти снега в разкопано Черноконево

Снеговалежите от последните два дни превърнаха димитровградския квартал "Черноковено" в трудно обитаемо място. Това призна на пресконференция днес зам.кметът на общината Христо Колев. Според него най-трудно е снегопочистването в този димитровградски квартал, защото там както е известно улиците са разкопани и някои от тях са затрупани и недостъпни. "Водим преговори с фирмат, която канализира квартала "Станилов ООД" да помогне с техника при разчистването на снежните преспи", каза Колев.

17 см. е снежната покривка западната част на димитровградска община, информира ресорният зам.кмет. 22 см. е дълбок снега в североизточната част. Всички пътища са проходими при зимни условия, няма населени места без ток и вода към момента. Очертава се недостиг на пясък, но ще компенсираме липсите от река Марица, допълни Христо Колев.

Със снегопочистването на втростепенните улици в Димитровград ще се занимава днес "Неотитан", към такива труднодостъпни отсечки ще бъде насочена и техниката, коментира зам.кметът Колев. 12 души от програмата"От социални помощи към заетост" чистят снега в града, други 35 са пръснати по селата в общината. От началото на следващата година общината е заявила желание да наеме общо 80 души по този социален проект.

Според общината техниката е почистила вчера главните улици и булеварди, днес е ред на второстепенните
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини