12 коли "лапна" димитровградският паяк заради снегопочистването

Паякът на ОП"Паркинги и гаражи" вдига коли, които пречат на снегопочистването

Собствениците на 12 леки автомобила от димитровградско се бръкнаха по 35 лв., за да платят глобата, която им наложиха служителите на общинския паяк. Толкова е санкцията за коли, паркирани по улиците край тротоара, които пречат на снегопочистващите машини. Глобите са наложени от миналата седмица до сега, обясни пред Dimitrovgrad.bgvesti.net шефът на общинското предприятие "Паркинги и гаражи" Иван Добрев.

Други 6 автомобила са се разминали без глоба, защото собствениците им са пристигнали малко преди репатриращата кола да им отнесе возилото на наказателния паркинг на ул."Емилиан Станев".

Според Добрев, глобата за собствениците на коли, пречещи на снегорина има голям ефект, защото е дисциплинирала повечето димитровградчани. По време на обилният сняг в града през миналата седмица почти всички главни улици са били без паркирани отстрани возила. "Има обаче и такива граждани, които махат колите си едва когато видят от терасата, че пред тях е спрял паякът на "Паркинги и гаражи", каза Иван Добрев.

Dimitrovgrad.bgvesti.net припомня, че тази година общината реши да санкционира шофьорите, който не са си премесли колите от уличното платно по време на снеговалеж. Досега те бяха само предупреждавани с нарочна кметска заповед, а тази година е в сила глоба от 35 лв. за репатриран с паяка автомобил. До домоуправителите на блокове и кооперации в града бяха разпратени и над 800 писма с новата заповед, така че хората трябва да са информирани, допълни шефът на "Паркинги и гаражи" в Димитровград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини