Бъде! Димитровград е признат за паметник на културата - преглед на печата

Новият брой на "Общински вестник" е от днес по реповете в Димитровград. Темата на броя - Бъде! Димитровград е признат за паметник на културата. В дописката се разказва за подписаните от министър Вежди Рашидов документи, с които общи части от центъра на Димитровград са декларирани като паметници на културата. Какво следва от тук нататък - общината може да кандидатства по различни проекти, но няма право да променя фасадите на блоковете пише авторката на материала Маргарита Симеонова.

18-годишният Димитър взе кръста в Димитровград - темата от стр. 3. Дописката информира за това как премина Йордановден в Димитровград и колко се бориха да хванат христово разпятие в река Марица.

Герберите стъпват в Черноконево - за откриването на новият офис на ГЕРБ пише още "Общински вестник". Областният лидер Иван Петров преряза лентата на новата придобивка, заедно с шефката на ГЕРБ-Димитровград Катя Чалъкова и орг. секретаря Методи Грозев.

Общината взема минералният извор в Меричлери - пише още седмичника. това стана възможно след промените в Закона за водите, коментира екологът Пламен Митков.

Ден на отворените врати в Социалното предприятие - репортаж от събитието е публикуван в новия брой на "Общински вестник".

Януарски работи е озаглавен коментара на броя, пак от там разбираме как старите джипове носят пари на собствениците им.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини