1 300 000 лв. за нов водопровод в Меричлери обеща Плевнелиев

Росен Плевненлиев обеща нов водопровод в Меричлери с пари от МРРБ

1 300 000 лв. ще осигури Министреството на регионалното развитие за изграждане на нов водопровод на Меричлери и съседното село Великан. За това се ангажира министър Росен Плевнелиев в Димитровград при откриването на пречиствателната станция за отпадни води. Заедно с премиера Бойко Борисов двамата дадоха официален старт на работата на пречиствателното съоражение. "Независимо колко ни е притеснен бюджета тази година ще намерим източници за финансиране на водопровода, ако се наложи ще платим една част тази година, една част догодина", каза министърът. Той обаче отказа да се ангажира с конкретни срокове за завършване на проекта докато не се запознае с техническата готовност.

Този следобед в Областна администрация - Хасково тече среща с министър Плевнелиев и ангажираните по проблема с водата на Меричлери страни. В средата на декември стана ясно, че питейната вода в града и съседното село Великан е с наднормено съдържание на арсен. Единствената алтернатива е изграждането на нова водопроводна система, която да достави вода от други източници.

Министърът похвали община Димитровград  за отличната работа по изграждането на ВиК-то на левия бряг на река Марица. "За пет месеца резултатите са впечатляващи, поздравявам изпълнителите", каза Росен Плевнелиев. Той обаче бе категоричен, че пари за цялостно асфалтиране на улиците в разкопаните квартали министерството не може да даде.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини