"Бъди грамотен" в Димитровград

Отборът на момичетата от 7 клас, участници в "Бъди грамотен"

Два отбора от седмокласници от ПМГ"Ив.Вазов" и един от техните родители мериха сили в езикова надпревара под надслов "Бъди грамотен". Състезанието е част от на националната кампания, организирана от образователния портал Академика БГ, за трета поредна година.

Целта на кампанията е добро владеене на българския език и задълбочените познания в тази област. По-малко от час бе нужен на отбора на родителите да приключат езиковия тест, малко повече време отнеха въпросите на децата, но по-мнението на специалистите те се справиха успешно. Най-много точки в състезанието получи Ивана Добрикова от отбора на момичетата.

Докато течеше състезанието имаше две любопитни презентации, подготвени от седмокласници. На мултимедия те  показаха фрапиращи езикови грешки, открити в магазини, сайтове, табели на улицата и др. Децата разбраха и за един важен телефон на който отговарят специалисти от Института по бълг.език и литература. На номер 0 900 122 30  могат да се задават различни въпроси, свързани с особеностите на бълг.език. В края участниците получиха и поощрителни подаръци от известна телекомуникационна компания.

Момчетата умуват над тестовете за правопис
Родителите, състезатели в "Бъди грамотен"

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини