Със съдия - изпълнител прибират задълженията на 15 фирми

Обсъждането на новият бюджет снощи премина при голям интерес

Задълженията на 15 фирми към общинската хазна  за миналата година са прибрани с частен съдебен изпълнител. Това стана ясно по време на снощното обсъждане на бюджета на Димитровград за 2011 година, проведено в зала "Гросето". Данните изнесе експертът в отдел приходи Славея Господинова. По думите й и през тази година общината ще търси този подход към недобросъветните платци. Това са предимно фирми, докато гражданите са съвестни данъкоплатци, отчете експертът.

На близо 94% е изпълнен миналогодишния бюджет в приходната част, каза Славея Господинова. От данък сгради в хазната са постъпили близо 543 000 лв. Събраното от такса смет е в размер на 2 704 000 лв. От патентен данък в местната хазна са влезнали 204 000 лв. От налозите върху МПС-тата са събрани 1 185 000 лв. През 2011 година плануваните в бюджета приходи възлизат на 5 700 000 лв., стана ясно на срещата.

Oбщината ще разчита на отдел "Приходи" и общинската собственост, за да формира новата рамка на бюджета, обобщи градоначалникът Стефан Димитров. "Едно от солидните пера в приходите ни е преприятие "Общински пазари", затова и политиката в последните години е била да се влагат повече средства за благоустрояване, там от където идват приходите", каза кмета.

Славея Господинова от отдел "Приходи"

Изграждането на постерминали на Неделен пазар и в касовия салон на отдел "Приходи" предвижда общината, след като бъде приета и съответната промяна в закона. На дневен ред стои и изграждането на паркинг за автомобилите за посетителите на пазара в кв.Каменец, което е по линия на българо-турски проект и е одобрено на първи етап, каза Стефан Димитров.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини