10 - годишен и заралийка - читатели на 2010 година в Димитровград

Митко Ванчев получава отличието от градоначалника Стефан Димитров

Третокласникът Митко Ванчев стана читателят на 2010 година в Детският отдел на Градската библиотека, а Росица Иванова спечели същия приз, но в отдела за възрастни. Това се случи на специална церемония във фоаето на библиотеката тази сутрин. Грамотите и безплатните читателски карти на победителите връчи кметът Стефан Димитров.

Димитровградската библиотека спечели един от големите проекти в страната за оборудване, припомни кметът. И пожела в димитровград да се издават повече книги на местни автори, както и да бъдат привлечени писатели и поети от съседни държави.

Целият 3 а клас от ОУ"П.Славейков" бе дошъл в библиотеката да подкрепи своя съученик Митко. 207 заглавия е заемал от детския отдел третокласникът през миналата година. Това не е първата награда за момчето. През декември негова рисунка стана една от коледните картички на общината. Митко е един от победителите в конкурса "Моя зимен град"

Другият награден читател - Росица Иванова разказа, че е редовна посетителка в библиотеката от 20 години. Преди толкова време жената, родом от Стара Загора се омъжила и дошла да живее в Димитровград. Според Росица, нищо не може да замени хубавата книга и влечението на човека към нея. През 2010-та жената е заемала от библиотеката 428 заглавия, показва справка на библиотечните работници.

Росица Иванова, казва че нищо не може да замени една хубава книга
3 а клас от ОУ"П. Славейков" дойде в библиотеката, за да подкрепи съученика си Митко

Музика от Акустично джаз трио и стихове от Петко Каневски и Кръсю Кръсев прозвучаха по време на тържеството в Градска библиотека "Пеньо Пенев" в Димитровград.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини