Грипът опразни стаите на първолаците, големите в час заради оценки

Болните от грип в Димитровград се увеличават, коментираха от Здравната инспекция тук. Утре в Хасково ще заседава областната комисия по грип и остри респираторни заболявания, която ще обсъди каква е заболеваемостта и има ли по-малко деца в училищата в Димитровград и областта тази седмица. Една тогава ще се реши дали сме в ситуация на епидемия, каза д-р Силвия Янева от РИОКОЗ.

В понеделник в Димитровград са регистрирани 112 болни, във вторник цифрата скача на 128, а вчера със симптоми на тежка висурна инфекция са прегледани от джипитата 81 души, каза д-р Янева.

По данни на директорите на училища повече са отсъстващите деца между 1 и 3 клас, а големите са в училище, за да ги офорямят с оценки от първия срок.

За да бъде обявена грипна епидемия, заболелите трябва да са поне 150 на 10 000 души, допълни д-р Янева. Тя напомни, че Регионалния инспекторат в Хасково ежедневно събира данни за отсътващите от час ученици. Останалата информация, здравните инспектори си набавят от статистиката на джипитата за преминалите болни през кабинетите им.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини