Хасковски фирми "диктуват" кога ще скочи хляба в Димитровград

Последното увеличение на хляба в Димитровград бе през септември м.г., когато той скочи с 10 ст.

Трима големи хлебопроизводители от Хасково определят каква ще бъде цената на насъщния в Димитровград, смята шефът на местният хлебозавод "Марица" Елена Станчева. Според нея увеличение на цената на хляба и тук ще има, но всичко зависи от това с колко ще го повишат големите фирми от областния град. Никой обаче не може да каже кога ще се случи това. Ясно е само, че ден след като хасковлии вдигнат хляба, димитровградските фирми правят същото.

Последното увеличение на насъщният в Димитровград бе през септември, хляба от 80 стана 90 стотинки. "Тогава килограм брашно беше 40 ст., сега е 82, нафтата и тя се вдигна - от 1.80, сега литър от нея е 2.40". коментира Елена Станчева. Скочи и минималния осигурителен праг за работещите, допълва шефката на хлебозавода. Според нея по трудно в тази ситуация издържат малките фурни, който имат повече разходи.

В Димитровград вече се носи слух, че от началото на февруари хлябът ще стане 1.30 -1.40 лв, коментира Станчева. Най-разтревожени са пенсионерите, който помнят времената когато най-предпочитания от българите артикул се харчеше за 30-40 стотинки.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини