Строят киноложки център на 11 декара площ- преглед на печата

Киноложки център на площ от 11 декара предстои да бъде изграден в Димитровград - това е водещата тема на новия брой на "Общински вестник". Според източници на изданието, първата копка на обекта ще бъде направена от шефа на Българската федерация по кинология Камен Литов. След изграждането му димитровградчани ще могат да получат безплатни съвети за отглеждането на домашни любимци.

Обсъждат на форум приемната грижа - пише в новия си брой седмичника. Днес в Димитровгрлад пристига шефът на Агенцията за закрила на детето Надя Шабани, която заедно с други експерти ще обсъди проблемите на приемните семейства у нас.

Пазарът диктува условията - скок на хляба в Димитровград ще има, но все още не е ясно кога ще етова. Темата е от стр.2 на "Общински вестник". От дописката става ясно, че 10 представители на хлебопроизводствени фирми са кочентирали ситуацията на пазара на хляба. Всички са единодушни, че ще има увеличение на насъщния в Димитровград.

Изследват водата всеки месец?- да се предприеме изследване на водата в Димитровград всеки месец, а по селата - на 3 месеца- за това информира новия брой на "Общински вестник". Резултатите от пробите се предоставят на Общината от ВиК дружеството, но не и на населението. Това бе отговорът на кмета Стефан Димитров по повод писменото питане на председателя на сесийната група на БСП, Сашо Спасов, за качеството на питейната вода в общината, пише седмичника.

С трима повече в отдел "Приходи" - темата е от приключилата януарска сесия на Общинския съвет. От дописката става ясно, че с три брой ще се увеличи структурата на този отдел, заради въвеждането на публични изпълнители и принудителното събиране на задължения.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини