Мартеници заляха димитровградския пазар

На Неделен пазар търговията с мартеници тръгна

Мартеници с различна форма и цени засипаха димитровградския пазар месец преди настъпването на Баба Марта, показа репортерска проверка на Dimitrovgrad.bgvesti.net. По сергиите на неделното тържище могат да се намерят както готови мартенички за ръка и ревер, така и материал за изработката им.

Едни и същи хора от години купуват от пазара бели и червени конци и разноцветни мъниста, с които приготвят мартеници. "Макар, че бизнесът е един път в годината, хората са доволни от печалбата", твърди продавачка, пожелала анонимност. Тя доставя прежди и мъниста за изработката на мартениците от Турция. Между 1 и 2 лв. струва торбичка с по-евтини мъниста, скъпите се харчат и по 3 лв. Конците и те вървят различно, според това дали имат сребриста или златиста нишка в тях.

На сергията за материал може да намериш почти всичко - от конци до мъниста

Наред с традиционната стока, предприемчиви търговци са изложили и мартеници по сергиите. Така в месеца преди Баба Марта повечето се опитват да повишат оборота. Между 10 ст. и 1 лв. върви мартенчката за ръка, според вида на изработката. Хит тази година са големите мартеници за офиса, които са с формата на Пижо и Пенда и тръгват от 4 лв. нагоре. Най-шарени и разнообразни са пролетните символи за децата. И тази година всички любими анимационни герои присъстват по сергиите. Цените им са между 1.50 и 3 лв.

На сергията на Даниела има от всичко - Мечо пух, Уинкс и Спайдърмен.
Някои вече избират с какво да закичат близките си на 1 март

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини