1 °C

Започна голямото броене - преглед на печата в Димитровград

За преброяването, което стартира в България на 1 февруари пише новия брой на "Общински вестник" днес. Започна голямото броене - водещата тема на седмичника. 6 852 жители на общината са попълнили анкетните си карти по електронен път до 15.00 часа на 4 февруари.  Преброени са 2 432 жилища и 2 495 домакинства, сочат данните от Териториалната служба по статистика. 1 019 367 българи от цялата страна вече са се включи в акцията, пише още "Общински вестник".

За грипната ваканция на територията на община Димитровград информира още в новия си брой "Общински вестник". Най-много болни има в "Пенчо Славейков" и "Алеко константинов", пише вестника. Ваканцията ще продължи 5 дни – от четвъртък до понеделник – днес, 7-ми  февруари, включително. Децата от всички училища в община Димитровград ще бъдат на училище на 8-ми, вторник. Грипната ваканция обхваща всички ученици от първи до дванадесети клас и не важи за детските градини, които продължават работа си.

Подменят тротоарните настилки в града, темата е от стр.3 на "Общински вестник".С цветни павета ще бъдат заменени тротоарните настилки по главните булеварди в града. През тази година такива ще бъдат положени по бул. „Раковски” – от бл. 34 до кръстовището с ул. „Кирил и Методий” и в източната търговска зона – до старата фабрика „Каменец”, както и по бул. „Димитър Благоев” – от бившето кафе „Марая” до кръстовището с бул. „Стефан Стамболов”, както и част от самия булевард, информира още седмичника.

Мощите на св. Харалампи в Черногорово - за събитието информира в аванс "Общински вестник". Мощите на свети Харалампий ще донесе в село Черногорово пловдивският митрополит Николай. Това ще сде случи на 9 февруари, съобщи Димитър Тодоров от отдел „Канцелария” в общинската администрация.Тържественото посрещане на мощите на светеца и на Негово Високо Преосвещенство ще се състои в 17.30 часа. Минути по-късно в храма „Свети Харалампий” ще има вечерна служба по повод храмовия празник, а гражданите ще могат да се докоснат до мощите на светеца, каза още той.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Погрижете се за здравето си и добрата си физическа форма. Дори да нямате сериозни проблеми е необходимо да бъдете по-отговорни към себе си. Подбирайте храната си и се движете повече. Съберете силите си за начинание, изискващо много енергия. В личните си взаимоотношения е добре да бъдете по-открити.
25 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С прагматичното си мислене ще се предпазите от разочарования. Следвайте набелязаната си програма и ще избегнете затрудненията, както и се окажете на подходящото място. Срещите ви ще минават гладко и в конструктивен план ще подреждате детайлите по предстоящ проект. Много хора имат се нуждаят от вас, бъдете благосклонни към желанията им.
25 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Финансови придобивки ще направят деня ви особено щастлив. Проявената ви находчивост и съпричастност към проблемите на други хора ще бъде възнаградена. Пред вас се откриват нови хоризонти, не ги затваряйте с прибързани реакции и гняв от чужди ходове. Погрижете се и за здравето си, не експериментирайте с него.
25 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Динамичен ден и промяна на плановете ви. Нововъведение на работното място ще ви съсредоточи към служебните задачи. Ако ви владеят романтични мисли ще трябва да ги отложите до почивните дни. Тогава ще може да си позволите разпускане и повече волности. Няма как, ще трябва да потърпите.
25 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще бъдете ангажирани в много посоки. Независимо с какво се захващате бъдете търпеливи към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения със своите изяви.
25 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Делата ви ще се развиват и без да изпадате в крайности. Достатъчно е да сте трезво мислещи и добри. Ако пък решите да бъдете наблюдатели няма да сгрешите. Каквото има да се случи, ще стане. Прекалено изнервени сте, намерете време за почивка. Нужно ви е да преосмислите някои свои възгледи и решения.
25 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се справите със задача, работата по която изисква допълнителна информация. В състояние сте да се мобилизирате и да доведете нещата до добър край, включвайки участието и на други хора. Дайте си почивка вечерта, има какво да ви зарадва, стига да не предпочетете тишината.
25 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще се отнесете достатъчно сериозно към чужд проблем, използвайки рутината и опита, които имате. Помагайки, на практика облекчавате собственото си положение. Безработните ще открият нови идеи, част от които ще побързат да приложат на дело. Постепенно отпада зависимостта ви от други хора.
25 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
25 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще дадете предимство на инициативи от различен характер, като няма да пренебрегвате и текущите си дела днес. Влагайки желание и енергия във всичко, с което се занимавате, ще постигате очакванията си. Домашните ремонти могат да се разраснат, но винаги е така - започваш едно, а излизат още.
25 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще наложите ред и дисциплина по отношение на работата си, особено, ако тя включва участието и на други хора. Тези ви действия няма да се приемат с възторг, но и няма да срещнете спънки. Очертават се финансови придобивки, а други, които търсят работа, ще намерят своето място. Прогнозите ви ще се сбъднат и ще повишите авторитета си, което ви задължава.
25 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Професионални интереси ще ви подтикнат да търсите съдействие от представители с ясни позиции и изразено присъствие в съответната сфера. Организирани и делови, ще пристъпите към адекватни и последователни действия. И ще постигнете своето, така, както сте го правили и до сега.
25 ное 2020
Последни новини