Започна голямото броене - преглед на печата в Димитровград

За преброяването, което стартира в България на 1 февруари пише новия брой на "Общински вестник" днес. Започна голямото броене - водещата тема на седмичника. 6 852 жители на общината са попълнили анкетните си карти по електронен път до 15.00 часа на 4 февруари.  Преброени са 2 432 жилища и 2 495 домакинства, сочат данните от Териториалната служба по статистика. 1 019 367 българи от цялата страна вече са се включи в акцията, пише още "Общински вестник".

За грипната ваканция на територията на община Димитровград информира още в новия си брой "Общински вестник". Най-много болни има в "Пенчо Славейков" и "Алеко константинов", пише вестника. Ваканцията ще продължи 5 дни – от четвъртък до понеделник – днес, 7-ми  февруари, включително. Децата от всички училища в община Димитровград ще бъдат на училище на 8-ми, вторник. Грипната ваканция обхваща всички ученици от първи до дванадесети клас и не важи за детските градини, които продължават работа си.

Подменят тротоарните настилки в града, темата е от стр.3 на "Общински вестник".С цветни павета ще бъдат заменени тротоарните настилки по главните булеварди в града. През тази година такива ще бъдат положени по бул. „Раковски” – от бл. 34 до кръстовището с ул. „Кирил и Методий” и в източната търговска зона – до старата фабрика „Каменец”, както и по бул. „Димитър Благоев” – от бившето кафе „Марая” до кръстовището с бул. „Стефан Стамболов”, както и част от самия булевард, информира още седмичника.

Мощите на св. Харалампи в Черногорово - за събитието информира в аванс "Общински вестник". Мощите на свети Харалампий ще донесе в село Черногорово пловдивският митрополит Николай. Това ще сде случи на 9 февруари, съобщи Димитър Тодоров от отдел „Канцелария” в общинската администрация.Тържественото посрещане на мощите на светеца и на Негово Високо Преосвещенство ще се състои в 17.30 часа. Минути по-късно в храма „Свети Харалампий” ще има вечерна служба по повод храмовия празник, а гражданите ще могат да се докоснат до мощите на светеца, каза още той.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини