Ученици от ПМГ даряват деца с увреждания

Авторите на проекта от ПМГ "Ив.Вазов" при откриването на базара през декември миналата година

Детски книжки и дискове с музика ще дарят утре на малчуганите от Дневния център за деца с увреждания ученици от димитровградското ПМГ "Ив.Вазов", съобщи директорът на центъра Мара Янева.  Дарението е част от проекта, който вече няколко месеца реализират Емилиян Николов, Гинка Костова, Манол Костов и Даниел Динев.

В началото на декември миналата година те организираха благотворителна изложба-базар, на която бяха събрани 230 лв. В продължение на две седмици сумата от продажбата на картини нарасна до 426 лв., които дванайсетокласниците са вложили в книги и дискове за децата с увреждания.

Преди три месеца бе осъществен първия етап на проекта на възпитаниците на ПМГ в Димитровград. Тогава с подкрепата на децата от клуба по рисуване към Младежкия център, стените на социалното заведение грейнаха в ярки форми и цветове.

Инициативата има и трети етап, който включва  организиране на часове по рисуване за децата от Дневния център. В нея ще се включат доброволци, които ще помагат на малчуганите с увреждания в творческия процес, казаха учениците.

Една от рисунките на стените на Дневния център за деца с увреждания, направена по проекта

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини