Откриха модерни кабинети за деца със специфични потребности

Кметът Стефан Димитров, зам.областният управител Николай Нанев и директорът на училището Снежана Ангелова откриха двата кабинета

Два съвременни кабинета за деца с логопедични проблеми и специални образователни потребности откриха днес в ОУ "П.Славейков" в Димитровград. Помещенията са оборудвани с всичко необходимо за провеждане на занятия на нуждаещите се от специално внимание малчугани. Стаите разполагат учебници, музика, игри и с кътове за почивка. Това не са първите подобни кабинети в Димитровград, просто тези са обзаведени със съвременни средства, коментира директорът на Ресурсния център в Хасково Светла Йотова.

Лентата на новата придобивка за славейковци прерязаха кметът Стефан Димитров, зам. областният управител Николай Нанев и директорът на училището Снежана Ангелова. 24 деца със специални нужди в обучението ще се учат тук, проектът е съвместен между община Димитровград, училището и Ресурсен център-Хасково. Общата стойност е 13 700 лв., които са осигурени от бюджета на общината, каза експертът в образователния отдел Валери Славов. Същите кабинети предстои да бъдат открити следващата седмица и в ОУ "Алеко Константинов". След няколко месеца с логопедичен и ресурсен кабинет ще разполага и СОУ"Васил Левски" в Димитровград.

Две от децата от ОУ "Пенчо Славейков", които ще ползват  ресурсния кабинет
Логопедичният кабинет е обзаведен в светли тонове и предразполага към спокойно обучение

Преди официалното откриване, в двора на училището имаше празник на протегнатата ръка за децата със специални образователни потребности. Стана ясно, че освен от малчуганите от ОУ"Пенчо Славейков", стаите ще могат да се ползват от деца от няколко димитровградски градини - Приказка, Пролет, Радост, 8 март, ОДЗ Райна Княгиня. Логопед, психолог и двама ресурсни учители всеки ден ще се занимават с децата със специфични нужди и логопедични проблеми.

Гостите на тържеството в ОУ"Пенчо Славейков"

Благодарствено писмо до кмета Стефан Димитров връчиха домакините от ОУ "Пенчо Славейков", които получиха много подаръци за подобряване интериора на новите модерни кабинети.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини