Ремонтираната ОДЗ "Райна Княгиня" се напълни с деца

След двумесечен ремонт 65 деца прекрачиха днес обновената сграда на ОДЗ "Райна Княгиня" в Димитровград , похвали се директорката Надежда Андреевска. Боядисани стени, нова дограма на прозорците, подменено осветление и ел.инсталация посрещнаха малчуганите и персонала на градината.

"Все още сме далеч от пълния капацитет от 102 деца, но и почистването на помещенията продължава", допълни Надежда Андреевска. Директорката обясни, че част от децата отсъстват и заради грипните заболявания.

Нови детски кухни посрещнаха малчуганите в ремонтираните помещения по групите днес. Най-въодушевени от тях се оказаха момичетата от предучилищната група, които като истински домакини приготвяха въображаем обяд.

Реконструкцията на двете детски заведения в Димитровград започна в средата на декември, след като се сключен договора с фирма "Неохим инженеринг". Заради обжалване на процедурата по избор, ремонтите се забавиха с половин година. Общата стойност на проектите по фонд “Енергийна ефективност” за двете градини възлизат на над 680 000 лв.

В предучилищната група си приготвяха обяд

Външното саниране на сградата на ОДЗ-то и ремонта на покрива ще се прави следващия месец, когато се очаква ремонтирана градината да бъде открита официално, допълни директорката Надежда Андреевска.

Довършителните дейности в градината все още продължават

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини