В деня на влюбените: Кога да правим секс?

Седмокласниците слушат лекцията на д-р Боряна Парашкевова за сексуалния живот на подрастващите

На колко години да започват полов живот обсъждаха навръх св. Валентин седмокласници в час по здравно образование в ОУ"Алеко Константинов". Лектор по темата за секса и полово предаваните болести бе д-р Боряна Парашкевова от Медицинския факултет на Старозагорския университет. С помощта на слайдове и на достъпен език тя разговаря със седмокласниците за въпросите който ги вълнуват. Оказа се обаче, че и медикът имаше какво да научи от аудиторията си по време на лекцията.

"А ако момичето е на 14 години и иска да прави секс? " бе въпроса на един от седмокласниците в стаята. От учениците д-р Парашкевова разбра какво значи думата "приятелски секс". Това според децата е сексуален контакт без любов, а в името на приятелството.

Според д-р Парашкевова, 14 години е твърде ранна възраст за начало на сексулния живот при младите. Тя смята, че едва на 16 -годишна възраст организма на човек съзрява и е готов за тази важна крачка. Седмокласниците тук замълчаха многозначно.

Д-р Парашкевова от Ст. Загора разбра от седмокласниците какво е "приятелски секс"

С коя дума асоциират "секс"-а децата бе друг от интересните моменти в срещата. Пред седмокласниците бе представено проучване по темата. Освен с прекия смисъл на думата, сексът се свързва и с кекс, саксия, вица за Иванчо и Марийка и др.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини