Контролни пунктове бранят асфалта в димитровградско от нарушители?

В края на януари ябълковци скочиха срещу камионите на "Асталди", които рушат пътищата им

Временни контролни пунктове да бъдат поставени на територията на община Димитровград, за да се пресече безразборното движение на камиони по общинската пътна мрежа. Това предлага в докладна до Общинският съвет кмета Стефан Димитров. Тя ще бъде разгледана на утрешната редовна сесия на местния парламент.

Предложението на градоначалника е заради многобройните жалби на жители на Димитровград и общината. В тях пише, че тежкотоварните возила на фирмата, изграждаща ЖП линията Първомай-Свиленград ползват общинските пътища без разрешение и с необезопасен товар. Освен това камионите разрушават и замърсяват настилката с калните си гуми.

От общината многократно са сезирали ДАИ, проверки са правени, има и съставени актове, но засега без резултат.

Затова местната управа има идея да се сформира комисия, която да определи местата за поставяне на тези пунктове в димитровградско. В тях на пост ще стоят служители на Общинското предприятие "Организация и контрол на движението, паркинги и охрана", предлага още кметът.

Подизпълнител на фирма "Асталди" изгражда жп отсечката Първомай - Свиленград

За проблема с безразорно движещите се товарни возила по градските улици първи сигнализираха живеещите по улица "Ем.Станев". Седмици по-късно на протест излезнаха и ябълковци, на които фирмата - строител обеща да поправи разрушените пътни отсечки.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини