За шести път Димитровград домакин на "България танцува"

Хореографът на БШ "Галаксико" Тихомир Митев

Шестият отворен национален фестивал „България танцува” ще се проведе на 26 и 27 март в спортна зала „Младост” в Димитровград, каза хореографът на балетна школа "Галаксико" Тихомир Митев.

Седем са танцовите дисциплини, в който танцьори от цялата страна ще се състезават. Участниците ще представят и две нови стила - синхроденс и МТВ.

Международни съдии от Събрия, Босна и Херцеговина ще оценяват изявите на групите и индивидуалните изпълнители на фестивала. По традиция димитровградската школа ще се надпреварна във всички дисциплини, допълни Митев.

В "България танцува" ще се надпреварват още танцови школи от Несебър, Дупница, Велико Търново, София, Перник, Радомир, Пловдив и Варна. Тази година организаторите от "Галаксико" и общината са решили танцовия форум да се проведе в рамките на два дни. Подготвени са и много изненади със специални гости, които ще станат ясно малко по-късно.

До 10 март е срокът за подаване на документите за уастие във фестивала, уточни Митев. И допълни, че таксата за участие на едно дете е 6 лв., каято е една от най- ниските в страната за подобни форуми.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини