След преброяването: Димитровградските села пълни с народ?

Най-многолюдното село в димитровградско е Крепост според данните на статистиката

Селата в община Димитровград може да се окажат най-гъстонаселените в Хасковска област след края на преброяването, което върви в момента. Това предположи пред Dimitrovgrad.bgvesti.net шефът на териториалната статистика в Хасково Наско Нанев.

Най-многолюдното село в димитровградско е Крепост, което по данни от септември 2010 година, е населявано от 1607 души. Следва го Ябълково със 1473 -ма жители, третото най-обитавано село е Горски извор, в което живеят 1472-ма жители. По брой население сред димитровградските села не отстъпва и Добрич, където има 1363-ма жители. В общината няма и обезлюдени села, категоричен бе статистик №1 на областта.

Вероятно и след броенето цифрите ще са горе-долу същите, допълни Нанев. Той припомни, че първенството за най-многобройни жители държи хасковското село Узунджово, където има малко над 1850 души. За сметка на това в хасковско има и пет села без нито един жител, а две се обитават само от 1 човек, каза Наско Нанев.

Иначе преброяването в димитровградско и региона върви нормално. По-малко работа имат преброителите сега, тъй като повечето хора предпочели да се броят по интернет тази година. Поне такива били данните за градовете на статистиката. Утре от там ще изнесат междинни данни за преброяването, което приключва след седмица.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини