Четирима попълниха редиците на Дневния център за възрастни с увреждания

Четерима нови потребители прие Дневният център за възрастни от началото на месеца

Нови четирима потребители попълниха редиците на Дневният център за възрастни с увреждания, коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net директорът на социалното заведение Елена Тодорова. Осем лица с увреждания пък са подали документи да ползват услугите на центъра, добави Тодорова.

От началото на година капацитетът на Дневния център в Димитровград бе увеличен от 20 на 34 места след решение на Агенцията за социално подпомагане. Незаети към момента са повече 12 места в центъра. Кандидатите трябва да са навършили 18 години и представят решение от ТЕЛК, както и молба, че искат да ползват услугите на центъра.

Там се извършва рехабилитация на лица с детска церебрална парализа, множествена склероза, мусколни атрофии, фрактурни и слединсултни състояния, тежка коксартроза и други заболявания.

Месечно потребителите на центъра заплащат 30% от доходите си, припомни директорката и добави, че разполагат с екип от отлични специалисти - рехабилитатори, социален работник, психолог, трудотерапевт, медицинска сестра.

Директорът на центъра Елена Тодорова

"Ежедневната работа с тези хора помага за подобряване на състоянието и за социалната им интеграция, нещо изключително важно за лицата с увреждания", коментира още Елена Тодорова.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини