Връщат руския език в димитровградско училище?

Димитровградското училище "Пенчо Славейков" може да стане първото в общината, където пак се учи руски език като свободно избираема подготовка

Отново да се въведе изучаването на руски език под формата на свободно избираема подготовка обмисля ръководството на ОУ"Пенчо Славейков" в Димитровград, каза директорът Снежана Ангелова. Това ще бъде коментирано и на среща с първия секретар на руското посолство у нас Виктор Метелкин, който ще посети Димитровград на 1 март. Както вече стана ясно, Метелкин идва тук по покана на славейковци, който си партнират с чуждестранни училища по проекта "Свързани класни стаи".

От "Пенчо Славейков" сами потърсили ръководството на 661 -во училище в Москва, с което имали желание да си комуникират. Така се стигнало до поканата към руския дипломат, който освен Баба Марта ще отбележи в Димитровград и националния празник 3 март. На 1 март Метелкин ще пререже лентата и на кабинета за целодневно обучение, които се отличава с интересен дизайн, коментира Снежана Ангелова. Първият секретар на руското посолство ще посети и пролетен празник в ОДЗ №4, както и Историческия музей и Извора на нимфите край Каснаково.

Причевер в Градската библиотека в Димитровград Виктор Метелкин ще представи изложба на сувенири за руски чай и сладки и ще разкаже интересни неща за тази руска традиция.

Виктор Метелкин идва в Димитровград по покана на ОУ"Пенчо Славейков", каза Снежана Ангелова

Dimiyrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини