Джордано Бруно вдъхнови 51 деца в образователен проект

51 ученици са предали разработки в образователния прокт на димитровградския планетариум

22 разработки за живота и дейността на Джордано Бруно са одобрени на първи етап в образователния проект на димитровградския планетариум, каза преподавателят по астрономия там Наташа Иванова. В края на 2010 година планетариума обяви конкурс за есе, разработка и плакат, посветени на италианския астроном.

Общо 51 деца от четири училища в Димитровград са заявили участие в конкурса от декември до сега. В защитата на своите проекти тази събота са се включили ученици от химическата и езикова гимназии в Димитровград, ОУ "Пенчо Славейков" и ОУ"Кирил и Методии" в кв.Черноконево.

"На първи етап одобрихме 4 есета, 17 презентации и 1 плакат" коментира Наташа Иванова, която е и председател на журито. В него влизат директорът на планетариума Димитър Кокотанеков, Петър Тончев, Валери Славов от общината и Живка Шишкова от Дом-музей "Пеньо Пенев". Общинската администрация и Дома - музей са партьори на планетариума по този проект, припомни Нашата Иванова.

Журито избра 22 проекта, от които ще станат ясни и победителите, снимки НАОП "Джордано Бруно"

Предстои журито да определи победителите в образователния проект в раздела за есе, презентация и плакат. Имената на наградените ще станат ясни в седмицата на астрономията в средата на април тази година.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини