С руски песни и танци посрещнаха Метелкин в Димитровград

Богата руска културна програма посрещна Виктор Метелкин в ОУ "Пенчо Славейков"

Богата програма от руски песни, танци и стихотворения посрещна в ОУ "Пенчо Славейков" първият секретар на посолството на Русия у нас Виктор Метелкин. Домакините от училището в лицето на директора Снежана Ангелова дори привестваха на руски език госта. В словото си Ангелова разказа за някогашните връзки между "Пенчо Славейков" и руско училище, които с времето са били прекъснати. Димитровградското школо има намерение да въведе руски език в началните класове като свободно избираема подготовка, коментира директорката.

Тържествената програма преля в отбелязване на 3 март в аванс и кратък разказ за ролята на Русия за Освобождението на България. Изключително впечатлен Виктор Метелкин остана от изпълненията на димитровградската школа Галаксико, която бе потготвила класически руски танци. След края на програмата руският дипломат покани хореографа Тихомир Митев на гости в посолството, където да бъдат договорени евентуални бъдещи участия на школата.

Част от гостуването на Метелкин включваше откриване на кабинет за целодневно обучение на първокласниците, решен оригинално с чинове във формата на цветя и модерно оборудван куклен театър. Лентата на поредната нова придобивка за славейковци прерязаха руският гост, кметът Стефан Димитров и директорът на училището Снежана Ангелова. Много подаръци получиха домакините от Славейков за новата стая - образователни игри, книги, мартеници и пожелания за успехи в обучението. Гостите проследиха и кратка демонстрация на роботи, представена от софийско училище по роботика.

Кабинетът за целодневно обучение откриха Виктор Метелкин, Стефан Димитров и Снежана Ангелова

Първолаци декламираха стихове за празника

Руска литература подари на ОУ "Пенчо Славейков" Виктор Метелкин и сподели, че одобрява идеята тук да се изучава родният му език. Дипломатът остана очарован от модерно оборудваното школо и програмата по посрещането.

За учениците имаше подаръци и от хасковския образователен инспекторат, както и от председателя на ОбС Катя Чалъкова
Славейковци подариха на Метелкин пролетно дърво

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини