Димитровградската болница подписа договор с касата, бюджетът орязан

85% от нормалния обем дейност е заложения за първите три месеца на 2011 г. бюджет на МБАЛ "Св.Екатерина" в Димитровград. Това коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net управителят на здравното заведение д-р Здравко Наков. Той допълни, че това са недостатъчни пари за издръжка на лечебницата и алармира за сериозни проблеми, които ще повлече това след себе си този факт. Засега от местното здравно заведение не се наемат да коментират конкретни цифри по бюджета и поискаха отсрочка във времето.

Друга новост е, че МБАЛ"Св.Екатерина" подписа договор със Здравната каса, клиничните пътеки по които ще се работи са над 110. Миналата година местното здравно заведение покриваше 114 клинични пътеки. Все още в период на разработка е и новата здравна карта, в която димитровградската болница се очаква да покрие второ ниво.

Според шефът на димитровградската МБАЛ и тази година проблемите с финансирането на здравните заведения в страната ще са големи. Повечето болници на поставени на ръба на оцеляването и местното здравно заведение не прави изключение, заключи Наков.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини