Бившият минен техникум в Димитровград навъртя 60 години

Бившият минен техникум, който сега е Професионална гимназия "Капитан Петко войвода" тази година чества 60-годишен юбилей, похвалиха се от ръководството на училището. Рожденият ден на школото, давало години наред кадри за минната промишленост в региона е в началото на октомври 2011 година.

До тогава са подготвени серия от мероприятия, с които да се отбележи годишнината. Те започват в началото на април с изложба и конкурс за деня на шегата - 1 април. Предвидени са образователни и спортни състезания, конкурс за картичка за 24 май, изложба за миналото и настоящето на града, благотворителни мероприятия, колопоход, среща на бивши и настоящи преподаватели в училището.

Сред интересните запланувани прояви е и посещение на родното място на Капитан Петко Войвода в Гърция - Доганхисар. Кулминацията на тържествата е концерт, предвиден в залата на театъра през декември.

Преди 60 години професионалната гимназия се е казвала Минно професионално училище за нуждите на Държавно минно предприятие "Марбас". През 1952 година в Димитровград е създадена строителна школа, от която после се обособява строителния техникум "Пеньо Пенев". Двете училища са обединени през 2007 г. в Професионална гимназия, която месеци по-късно получава името Капитан Петко войвода.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини