25 бона дава Димитровград за мини футболно игрище

На 25 500 лв. възлиза сумата, с която община Димитровград ще се включи в програма "Бъди шампион" на Българския футболен съюз за изграждане на модулни мини футболни игрища. Това решиха общинските съветници на кратко заседание днес. Те дадоха съгласие общината да осигури и парите по ДДС-то върху финансовата субсидия на футболния съюз.  От своя страна съюза ще участва в проекта с финансиране в размер на 30 000 лв.

Игришето обаче ще бъде факт след като БФС одобри Димитровград да се включи в програмата. Ако това стане ще се открие отделна бюджетна сметка, а местната администрация се задължава да стопанисва и охранява обекта. Целта на програмата "Бъди шампион" е да провокира развитието на детско-юношеския футбол и спорта за здраве, обясняват в писмо до ОбС от организацията, оглавявана от Борислав Михайлов.

Местните парламентаристи дадоха съгласие в четири библиотеки в селски читалища да има достъп до компютри и интернет. Той е осигурен от фондацията на Бил и Мелинда Гейтс по програмата "Глобални библиотеки". Очаква се в най-скоро време читалищата в Добрич, Крепост, Ябълково и Горски извор ще се включат в програмата.

Съветниците от Димитровград решиха още представителят на общината в общото събрание на "Сандра ООД" д-р Кирил Андонов да гласува "въздържал се" на заседание, което ще се проведе на 11 март тази година.  

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини