Няма работа за шивачките от Социалното предприятие?

Курсистките по шивачество в Социалното предприятие може да не намерят препитание веднага заради кризата

Социалното предприятие в Димитровград, което обучи 22-ма души от уязвими социални групи в шивачество и ремонт на битова техника работи много добре. Около това мнение се обединиха днес участниците в конференция на тема" Тенденции за развитие на социалното предприемачество", която се превърна в заключителния етап на проекта.

Неговата реализация, обаче съвпадна с трудните времена на кризата, което може да попречи на курсистите да намерят препитание, коментира при откриването на форума директорът на Хуманитарната дирекция в общината Милена Тодева. Според нея, в региона шивачките са една от търсените професии, но свития пазар на труда през последната година е попречил за успешното финализиране на проекта.

Тодева бе убедена, че шивачките са конкурентно способни и отлично подготвени за работа. Според шефката на Хуманитарната дирекция е много важно Социалното предприятие да продължи да функционира, а не да остане една куха структура. Затова от местната администрация, която е партньор в проекта се надяват Социалното министерство да даде път и на втората фаза на проекта за повишаване жизнения статус на лица от уязвими групи.

Директорът на Регионалната дирекция "Социално подпомагане" в Хасково Грета Иванова дойде на форума
В зала "Гросето" присъстваха и много представители на социалните служби в Димитровград и неправителствени организации

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини