Край на стачката, влакове ще има

Тилчо Тилев и шефът на КНСБ-Хасково Василка Иванова

Димитровградските железничари няма да протестрат днес, каза председателят на синдикалната секция на Района за товарни превози Тилчо Тилев. Той съобщи, че Ефективната безсрочна стачка на железничарите се отменя. Синдикатите и ръководствата на БДЖ и Националната компания „Железопътна инфраструктура" достигнаха до споразумение след близо девет часа преговори, приключили около полунощ.

Едно от решенията е, че няма да се правят планираните съкращения в двете компании, коментира още Тилев. Структурните промени бяха предвидени заради искане на Световната банка за 30-процентно намаляване на фонд „Работна заплата" в тях. Железничарите са получили обещание и да бъдат изплатени забавените ваучери за храна, както и част от социалните плащания.

Припомняме, че 16 служители на ЖП-възел Димитровград стачкуваха предупредително за 1 час вчера, в подкпрепа на колегите си от цялата страна. Ако споразумението не бе подписано, за днес бяха предвидени ефективни протести от 8 до 16 часа и спиране на четири влака, минаващи през Димитровград. 

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини