Общината се извинява за дупките по улиците, взема мерки

Зейналите след снеговалежите дупки по димитровградските улици ще бъдат запълнени в най-скоро време. В това увери димитровградчани днес зам.кметът на общината Христо Колев. Той се извини на гражданите за създалата се ситуация и ги помоли за малко търпение. Очаква се до месец да заработят асфалтовите бази, след което да започне запълването на проблемните участъци. Според Колев, това е по-уместния вариант, отколкото да се закупува сега студена асфалтова смес. Зам.кметът припомни, че тя е пет пъти по-скъпа от обикновения асфалт и така ще бъдат спестени между 50 000 и 100 000 лв. от бюджета.

През тази година са предвидени частични и цялостни ремонти на 34 улици в Димитровград, както и подмяна на много бурдюри и тротоари.

Градската управа смята да затегне и мерките срещу безразборно движещите се по градските улици каруци. За целта ще бъдат поставени знаци и ще се налагат солени глоби, увери Христо Колев. Той напомни, че движението на превозни средства с животинска тяга в рамките на града е забранено.

Зам. кметът Христо Колев се закани да спре безразборното движение на каруци по димитровградските улици с табели и глоби

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини