Откриват едната стая за кърмене в Димитровград

През септември димитровградските майки поискаха стаи за кърмене от кмета

Едната от двете обещани от общината стаи за кърмене за димитровградските майки ще бъде открита официално този петък, каза за Dimiytrovgrad.bgvesti.net шефката на Хуманитарната дирекция Милена Тодева. Стаята се намира в помещението на свободната детска занималня в яслата на ОДЗ"Слънце".

На другото избрано за кърмаческа стая място - първият етаж в сградата на бившето МУЦ все се правят ремотни дейности, каза Тодева. Помещенията за кърмене и занимания на децата станаха факт след среща на кмета Стефан Димитров с майки от града през септември м.г. Тогава жените поискаха места, където да се събират и разменят идеи за отглеждане на малчуганите. През зимните месеци те могат да хранят и повиват децата там.

През октомври 2010 г. на сесия в Димитровград бяха гласувани 30 000 лв. от бюджета за ремонт и оборудване на стаите. Местата са избрани така, че да обхващат различни квартали от града, припомни Милена Тодева. Те ще се стопанисват от намиращите се наблизо две детски градини - ОДЗ №2 и ОДЗ "Слънце".

Една от стаите се намира на първия етаж в сградата на бившето МУЦ, там още се правят ремонти

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини