Димитровградски деца с послание до японския народ

Видео послание до японците, пострадали при земетресението преди дни подготвят от димитровградските детски градини, издаде в аванс директорът на Хуманитарната и социална дирекция в общината Милена Тодева. Със специални песни, стихчета и танци малчуганите ще зарадват пострадалото население, като посланието ще бъде изпратено в японското посолство у нас. Преподавателите в градините са разговаряли с децата от големите групи, те знаят какво се е случило с хората от източната държава, каза още Тодева.

"Идеята е да изразим подкрепа за тях в трудния момент и в същото време да благодарим на японското правителство, че отпусна средства за ремонт на детската градина в Меричлери", коментира Милена Тодева.

Преди десетина дни в посолството на Япония у нас бе подписан договор за безвъзмездна финансова помощ за община Димитровград. Тя е в размер на 35 319 евро, а парите ще отидат за ремонт на кухненски блок  в меричлерското ОДЗ „Д-р Теньо Стоилов. Подпис под договора положиха кметът Стефан Димитров и извънредния и пълномощен посланик на Япония у нас  Макото Ито.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини