Наплив към Дневния център, капацитетът почти запълнен

Пролетно тържество имаше днес в Дневния център за възрастни с увреждания

Димитровградският дневен център за възрастни с увреждания почти покри новият си капацитет от 34 души, разказа пред Dimitrovgrad.bgvesti.net директорът му Елена Тодорова. От началото на годината бройката на потребителите, които могат да ползват услугите на центъра се увеличи от 20 на 34. В момента в ДЦВУ има 30 души, подготвят се документите на 31- я потребител, уточни Тодорова.

Интересът към този вид социална услуга в димитровградско нараства, смятат от центъра. Услугите му ползват хора с церебрална парализа и такива претърпяли различни заболявания и слединфарктни състояния. Хората могат да останат тук за няколко часа или целодневно, като таксата за престоя е 30% от размера на доходите им.

Специално пролетно тържество бе организирано днес в центъра. Потребителите се радваха на гости и много забавление с песни, танци и рецитал. "Социалната интеграция на хората с увреждания и различни заболявания е важна", допълва директорката. И смята, че това не би се постигнало без доброто партньорство с Дирекцията за социално подпомагане в Димитровград. Персоналът на центъра също е всеотдаен, затова и резултатите са добри, обобщи Елена Тодорова.

За най-добре представитилите се имаше и грамоти с награди, връчени от Елена Тодорова
Пролетното тържество се превърна в мини дискотека
Елена Тодорова

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини