Димитровград - сцена на танцовото изкуство днес и утре

Димитровград се превърна в сцена на танцовото изкуство, с тези думи председателят на Българската спортна танцова федерация Юлия Попова откри Шестият национален танцов фестивал "България танцува". Надпреварата се провежда днес и утре в спортна зала "Младост", като участие в нея вземат над 300 деца от 14 формации в страната. Форумът да се превърне в международен, а местната управа да продължава да полага усилия в тази посока, пожела Попова, която е супервайзор на мащабното мероприятие. Главен съдия на "България танцува" е хореографът на хасковският балет "Тангра" Дорина Инжова, в журито влизат още изявени специалисти в областта на танцовото изкуство.

Че фестивалът се превръща в голямо събитие говори и факта, че министърът на образованието Сергей Игнатов изпрати поздравителен адрес, а кошница с цветя получиха организаторите от културния министър Вежди Рашидов. Гост на откриването на фестивала бе народният представител от ГЕРБ Иво Димов, който пожела успех на танцьорите от страната и поздрави за усилията хореографът на "Галаксико" Тихомир Митев. Градоначалникът на Димитровград Стефан Димитров бе убеден, че "България танцува" се превръща в празник на положителните емоции и усмивките.

Домакините от Балетен център "Галаксико" при откриването на фестивала

Програмата започна в 9.00 часа тази сутрин с изпълнения на класически танци. Участниците са разпределени в 4 възрастови групи и за два дни ще покажат общо седем танцови стила. Два от тях - MTV и синхроденс за пръв път са част от конкурсна програма на танцов фестивал. По обяд школите показаха уменията си в областта на етно танците, а в късния следобед по програма са предвидени солови и дуетни изпълнения на участниците.

Един от безпорните фаворити в надпреварата е Ивайло Янев от "Галаксико"
Журито от изявени български специалисти в областта на танцовото изкуство
Депутатът от ГЕРБ Иво Димов и кметът на Димитровград Стефан Димитров уважиха откриването на "България танцува"

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини