Димитровградчани се юрнаха да носят дрехи и обувки за бедните

Много димитровградчани откликнаха на акцията за набиране на употребявани дрехи, обувки, книги и играчки пред димитровградската спортна зала "Младост" днес. Във времето от 11.00 до 13.00 часа бяха набрани огромно количество вещи. Мероприятието бе съвместна ивициатива на ОП"Пазари и тържища", БЧК-Димитровград, Общината и Детския и младежки център.

Хората носеха предимно употребявани дрехи за възрастни и деца, както и обувки. Не липсваха обаче и детски играчки, малко книги и дори детска количка. Фирми с маси на тържището също се включиха в инициативата, като дариха нови мъжки ризи, тениски и дамски блузи.

Да дари дрехи и обувки дойде и димитровградският кмет Стефан Димитров.Танцовата формация Street dust също донесе дрехи и се присъедини към благотворителната инициатива. Идеята да покрепят акцията дошла от хореографът Миглена Бинева.

Тук бе и димитровградчанката Виолета Запрянова, която бе решила да се освободи от костюмите си. Жената разказа, че дрехите който носи са хубави, но не може да ги носи, затова решила да ги дари на нуждаещите се.

Пунктът бе разположен пред зала "Младост"

Организаторите от Общински пазари ще направят опис на донесеното с помощта на специалисти от общината, Социално подпомагане и фондация "Подари усмивка". Набраните при акцията дрехи, обувки и играчки вероятно ще бъдат предоставени на лица и семейства в неравностойно положение.

Т.Вълчева

Кметът Стефан Димитров също донесе дрехи и обувки за инициативата
В акцията се включи и танцова формация Street dust
Малко преди финала на акцията пункта бе препълнен с донесените от хората дрехи и обувки
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини