Кристина Кирова от ПМГ -Димитровград със злато по астрономия

Кристина Кирова завоюва злато на националния кръг на олимпиадата по астрономия, а Мирослав Жеков спечели сребърен медал. И двамата учат в ПМГ "Ив.Вазов"

Със златен медал от олимпиадата по астрономия се завърна седмокласничката от ПМГ "Ив.Вазов" Кристина Кирова. 14-ия кръг на надпреварата се проведе през почивните дни в Ст.Загора, припомни директорът на тукашния планетариум Димитър Кокотанеков. Сребърен медал в своята възрастова група е завоювал и друг вазовец - Мирослав Жеков, а достойното 4-то място е отредено на брата на Мирослав - Теодор Жеков от 7 клас.

Постижението на Мирослав Жеков по астрономия го класира директно на международната олимпиада по астрофизика в Полша това лято. За пръв път се провежда такава олимпиада тази година, коментира директорът на Планетариума Димитър Кокотанеков.

На олимпиадата по астрономия Димитровград бе представен от 7 ученици. От местното ПМГ участие са взели още Добромира Лозева от 9 клас, Глория Иванова от 10 клас и Емилиян Николов от 12 клас. Седмият участник е Станислав Стратиев от ЕГ"Иван Богоров", който се е класирал на 6 място във възрастовата група 11-12 клас.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Димитровградските представители в олимпиадата по астрономия
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини