Румен Овчаров: ГЕРБ "удуши" българската икономика

Срещата в зала "Гросето"

В момента България има най-некомпетентното управление, така категорично започна срещата на бившият енергиен министър Румен Овчаров с обществеността на Димитровград тази вечер. Проявата бе организирана от местната стпуктура на БСП. Нейни членове и симпатизанти изпълниха до краен предел зала "Гросето".

Според червеният депутат, ГЕРБ са вкарали страната в по-голяма криза, вместо да се справят с проблемите в зародиш.

Най-голямата грешка на управляващите е, че спряха плащанията към бизнеса и така според Овчаров, правителството на Бойко Борисов е "удушило" икономиката. Ресурс на едно управление в кризата са средствата от Европейските фондове, допълни енергийният спец. Той смята, че от 350 милиона от фондовете, през миналата година в страната са усвоени едва 10%. "В момента стана така, че България плаща на ЕС повече, отколкото е получила", категоричен бе Овчаров.

Друго, от което партия ГЕРБ не се е възползвала са привличането на чуждестранни инвеститори по ключови проекти. " В момента не се прави нищо по "Белене", "Южен поток", "Бургас - Александруполис", смята Овчаров. Според него по- евтин и ефективен проект от АЕЦ "Белене" България няма да има в следващите 20 години. Червеният депутат изрази мнение, че за решаване на кризата с цените на горивата трябва да се намеси Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

По-евтин и ефективен проект от АЕЦ "Белене" България няма да има в следващите 20 години, смята Румен Овчаров

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини