Съветници живнаха предизборно пред "окото" на политически Биг Брадър -преглед на печата

Съветници живнаха предизборно пред "окото" на политически Биг Брадър - това е водещата тема от новия брой на "Димитровградски пазар", който излиза днес. Дописката описва последното заседание на Общинския съвет, в което 33-мата съветници учудиха с напъни да творят и дебатират, наваксвайки пропусната активност през последните 3,5 години. В резултат на това те спориха, прегласуваха и дори отпуснаха да попържат слвестно повече от четири часа и половина, пише седмичника.

МБАЛ пред финансов колапс, искат спешна корекция на бюджета - друга водеща тема от първа страница на "Димитровградски пазар". За опасността за принизяване на димитровградскатаобщинска болница до здравна служба от селски тип алармираха съветници на приключилата преди дни сесия. Само за първото тримесечие на тази година здравното заведение е надвишило отпуснатия лимит с около 41 000 лв.

Подкрепа за кмета обяви Софиянски, вижда алтернатива вън от парламента - за гостуването на бившия служебен премиер пише в броя си "Димитровградски пазар".Софиянски даде рамо за трима участници в предизборната надпревара - Стефан Димитров, хасковсия кмет Георги Иванов и бившия еврокомисал Меглена Кунева.

Монтират соларни знаци с диодно осветление - за целта от бюджета на общината бяха гласувани 7060 лв. пише седмичникът. Предложението е на Петър Томов, той се надява, че нововъведенията ще спомогнат за ограничаване на тежки инциденти на пътя.

22 300 лв. събраха ротарианци за кардиологична апаратура - темата е от последната страница на "Димитровградски пазар". Това се случи на балът на ротарианците на Благовещение, припомня изданието.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини