Водата в Димитровград поскъпва с 34 стотинки

Водата с Димитровград ще е с 34 скотинки по-скъпа, вероятно от другия месец

Нова цена на водата в Димитровград почти сигурно ще влезе в сила от началото на месец май, кубикът се повишава с 34 стотинки, коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net главният счетоводител на ВиК-Димитровград Георги Карадимов. От 1,52 кубик вода вече ще струва 1,86 лв.с ДДС.

Повишението ще бъде факт окончателно след 14 дни, когато Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще проведе поредното си заседание. Според Карадимов обаче, със сигурност това е новата цена на водата в Димитровград, защото на предишно свое събиране регулаторът е одобрил предложените от тукашното водно дружество цени. Те са - доставяне на вода за абонатите - 1,17 лв., канална вода - 0,12 лв. и такса пречистване - 0,26 лв.

Работата на Пречиствателната станиция за отпадни води въведе такса пречистване

Последната такса се въвежда заради старта на Пречиствателната станция за отпадни води, открита официално през януари. 26 стотинки за пречистване ще плащат абонатите от Десния бряг на река Марица, които ползват услугите на пречиствателното съоражение. За кварталите от Ляв бряг такава сума няма да се начислява, защото там канализацията все още не е включена в станцията, поясни Карадимов.

Увеличение на кубик вода за хората от селата също ще има, но само с две стотинки. Там потребителите не плащат и канална вода, така че цената е 1,40 лв., казаха от ВиК.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини