Общинският конкурс "Шанс" започва днес

643 деца от димитровградско ще се изявят в общинския конкурс "Шанс", организиран от ОП „Детски и младежки център”. Той ще се проведе днес и утре на сцената на драматичен театър „Апостол Карамитев”, началото е 9.00 часа. Това е деветото издание на проявата, която помага на децата с различни таланти да се изявят на сцена.

Най-много 438 са желаещите да пеят и танцуват в раздела за музикално и танцово изкуство. 168 са децата, които ще се представят в  раздела „Изобразително изкуство”. 26 са участниците в „Литературно творчество” и едва 11 във „Фотография”, разказаха организаторите.

Конкурсът ще протече в 4 възрастови групи: до 6 години; от 7 до 10 г.; от 11 до 14 г. и от 15 до 18 г. В раздела за „Литературно творчество” децата ще покажаткакво са творили в раздела "Поезия и проза" на тема „Бъди промяната, която искаш да видиш в света”. Под наслов: „Моята рисунка за доброто” ще творят участниците в „Изобразително изкуство”, които ще представят не само картини, но и модели, и апликации. Фотоконкурсът на "Шанс"е на тема „Покажи ми доброто”. В областта на музикалното изкуство ще има вокал, народни и забавни песни и инструментални изпълнения, а при танцовото – народни и модерни танци.

Председател на журито, което ще оценява децата е композиторът Хайгашот Агасян. В него влизат още диригентът Доцо Вътков и поетесата Мария Милева.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини