Пламна димитровградският ресторант "Кронос"

Пожар изпепели градината на ресторант "Кронос" в Димитровград. Той възникна след 11.00 часа днес, пламъците бързо се разпространиха към сградата. Тя обаче остана незасегната от огъня, казаха пожарникарите. Няма опасност и за намиращите се наблизо жилищни блокове и трафопост.

При инцидента няма пострадали. Три пожарникарски автомобила от Димитровград и два от службата в Хасково се включиха в гасенето, което продължи няколко часа. Към 13.30 огънят бе потушен, потвърди и шефът на пожарната служба в Димитровград гл. инспектор Иван Пачов. Той допълни, че предстои експертиза, която ще установи причините. Почти сигурно не се касае за умишлен палеж, а според шефа на пожарната огънят е тръгнал от помещение в градината, което се ползва за кухня, но е било затворено в момента.

Съпругата на собственикът Гергана Бончева разказа, че от февруари ресторанта не работи, клиенти приема само кафенето на първия етаж и намиращия се там детски кът.

Бончева също добави, че в задната част на заведението няма работеща кухня или опасна газова бутилка. Тя научила от хора от съседните блокове за инцидента, докато се връщала от близките складове към 11.00 часа. Жената потвърди, че сградата е застрахована, но не знаеше подробности.

Подробности с картина вижте в нашия видеорепортаж

Хора от околните блокове се събраха пред горящата сграда
Пожарникари гасиха пламъците и на втория етаж

Жената на собственика на "Кронос" Гергана Бончева нервно пушеше пред горящата сграда

Обитателите на новата кооперация на ул."П.Евтимий" стояха по терасите, за да видят пожара

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини