Американци и англичани подобряват амонячното производство в "Неохим"

Джо Прайс от фирма КВR -Хюстън (вляво) и Михаил Георгиев – инженер химически процеси, използваха за обследване всяка минута от двудневния престой на американеца

Реконструкция на мощностите за производство на амоняк в димитровградския завод "Неохим" започва това лято, съобщиха от торовото предприятие. В тази връзка в Димитровград пристигнаха специалисти  от фирма KBR – САЩ и офиса й Келог в Лондон, които обследват технологичните процеси и състоянието на оборудването в цеха.

Експертът с дългогодишен опит в проектирането и реконструирането на амонячни производства Джо Прайс и колегата му Елдридж Калвъруел от Лондон, който се занимава с тръбопроводите, са се запознали подробно с работата на амонячното прозводство.

Англчанинът и американецът ще подготвят анализи и ще предложат рационални решения при реконструкцията на производството, допълват от пресслужбата на "Неохим".

Ефектът от предвиденото модернизиране на един от основните цехове на димитровградския завод е рязко подобряване на енергийната ефективност и в същото време опазване на околната среда с цел намаляне на емисиите на парникови газове, обясниха от "Неохим". Вторият и третият етап на реконструкцията на амонячното производство са планувани за лятото на 2012 и 2013 година.

 

Елдридж Калвъруел ( вдясно) от Келог, филиал на КВR в Лондон, веднага след пристигането си разгледа старите чертежи

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини