Как се стопихме с 12 000 за 10 години - преглед на печата в Димитровград

Как се стопихме с 12 000 за 10 години - това е темата на новият брой на "Тракия 21 век" днес. Че Димитровград обезлюдява пише изданието и се позовава на последните експресни данни от преброяването този февруари. Ликвидацията на въгледобива, приватизацията и свързаните с тях социални сътресения направиха Димитровград най-бързо обезлюдяващата община в Хасковска област, пише авторката Милена Николова.

Неосведоменост дъни ГЕРБ за сметта - темата е от стр.4. Упреци към кмета Стефан Димитров, че е освободил само 7 фирми от такса сметосъбиране и сметоизвозване отправи на пресконференция съветникът от ГЕРБ Антон Вълков. Градоначалникът отговаря, че фирмите не са освободени, а са заявили, че сами ще извършват тази дейност, контрира кмета.

Развиват социалните дейности с 1,6 млн.лв. - темата също е с адрес Димитровград. Това е сумата, която общината ще получи до края на годината по донорски проекти. От тях вече са отпуснати 144 000 лв. за развитието на Центъра за обществена подкрепа, заяви Милена Тодева - директор на дирекция Хуманитарни и социални дейности в администрацията.

Умишлен палеж или късо съединение съсипаха "Кронос"? - темата за пожара в димитровградския ресторант "Кронос" тази седмица нищи и димитровградския вестник. Над тези две версии работят и пожарникарите, заедно с полицията, резултатът от разследването ще е ясен най-малко след месец.

Интервю с актьорът Красимир Ранков, който играе Ставрев в сериала "Стъклен дом" публикува в новия си брой "Тракия 21 век". Прихванах от Ставрев, станах по -организиран, твърди Ранков. Преди години той се шегувал, че ще стане морски или горски, но избрал сцената.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини